Marija Šimunović (Židovska), rođena Čićak 6. Kolovoza 1908. godine (na Glavici), umrla je 1. veljače 2012. godine u 104-toj godini života i sahranjena na groblju kraj kapele Sv. Matije u Johima.

Udala se za Franju Šimunovića u Prilišće, koji je po rođenju kćeri Anke (kasnije udane Mataković, umrla je 2010. godine) otišao u Ameriku, i vratio se kada im se rodila unuka.

Imala je dvije unuke: Mišenku (pokojna) i Natašu, liječnicu koja živi u Lovranu i koja je sve vrijeme brinula o svojoj baki. Iza nje ostaju praunuci i prapraunuci. Dakle, u isto vrijeme u njezinoj obitelji živjelo je pet generacija, što je danas velika rijetkost.

(uskoro više iz njezina života)

Marija (Mary) Pavlaković, rođ. Jacović 1. Listopada 1910. godine u Gornjem Prilišću, mirno je preminula kod kuće 14. veljače 2012. godine, okružena svojim kćerima. Ljubljena supruga pokojnog Petra. Voljena majka pokojnog sina Ive. Iza nje ostaju kćeri Marija Najev i Nancy. Draga baka Ivanu (Karen). Draga prabaka Jacqueline i Benjamina. Pokojni su joj i roditelji Mate i Ana Jacović, kao i njenih četvero braće i četiri sestre. Ožalošćeni su nećaci Juraj, Josip, Branko, Franje, Boris i nećakinja Nevenka. Puno zahvaljujemo njenim skrbnicima, Natalie iz CCAC, Heather iz Von, Lauren, Rosemary, Colleen, Lindi i Eugeniji. Bdijenje je  u MARKEY-DERMODY Funeral Home, 1774 King Street East (na Kenilworth) u četvrtak od 2-4 i 7-9 sati s molitvama u 7:45. Pogrebna misa će se slaviti u crkvi Svetog križa Hrvatske Crkve, 1883 King Street East u petak, 17. veljače 2012. godine u 9:30 sati. Pokop je na groblju Sveti grob. Umjesto cvijeća, po želji, donacije crkvi Svetog Križa, VON ili organizaciji po vašem izboru. (Tekst objavljen u Kanadi)

U Kanadu je prošla 1956. godine iz Račaka (kraj Vukove Gorice) kamo se udala. Danas na Račaku nema više nikoga, a u Kanadi njezina obitelj s ponosom čuva sliku na kojoj su "Četiri generacije  Račakara" (tako i piše na slici).

(2012-02-17, 16:13) NV