Čestitam vama i svim članovima „Zore“, imali ste poučan događaj trajne vrijednosti! Prema mojim saznanjima nitko baš nitko nije temu noći muzeja obradio kao vi! Niste vi mala sredina,

Prelijepo, hvala na lijepoj prezenzaciji    Ana G.

* * *

Poštovani! Kad sam početkom 2017.g. bio u Prilišću na sahrani vaše najstarije članice, pok. gđe Marije Šimunović, saznao sam za vaš web i na njemu najprije pročitao njezin in-memoriam koji odiše velikom toplinom i iskrenom zahvalnošću. 

Uočio sam više rubrika u kojima se mogu doznati prosječnom čitatelju nepoznate, a izuzetno (i za šire čitateljstvo) zanimljive činjenice, osobito iz povijesti vašega zavičaja te  iz života osoba povezanih s vašim krajem, a koje su značajne i na nacionalnoj razini.

Od tada redovito pratim vaš web i želim ovom prigodom izreći pohvalu vašoj najavi Noći muzeja u Prilišću sastavljenoj u obliku vrlo zanimljivih pitanja, posve u suglasju s ovogodišnjom temom Noći, koja je - uvjeren sam - pobudila znatiželju potencijalnih posjetitelja.

Još više pohvala zaslužuje vaša prezentacija koja na izuzetno zanimljiv način daje odgovore na pitanja postavljena u najavi upotpunjujući ih brojnim detaljima o događajima i ljudima koji su u njima sudjelovali.

Ukratko: izuzetno uspješna realizacija Noći muzeja u koju bi se mogla ugledati i puno veća mjesta! izgleda da je u manjim sredinama uloženo najviše truda i promišljanja da se ovogodišnja Noć muzeja ostvari u skladu sa zadanom temom

Srdačan pozdrav  Stjepko Karmelić

p.s. - pogledajte opis  Noći muzeja na mom rodnom  otoku na poveznici:

http://braconline.com.hr/bracke-vijesti/vijesti-iz-kulture/18470-noc-muzeja-2019.html

* * *

"Noć muzeja u Prilišću" vrijedan je povijesno-kulturni doprinos ne samo žiteljima Prilišća i okolice, već svakome ljubitelju povijesti. U ovogodišnjoj smo saznali o hrvatskoj kometi, Fritziju Živiću, jedinom profesionalnom boksaču hrvatskog porijekla koji se suočio sa Razjarenim bikom, Jake La Motta-om i Sugar Ray Robinson-om, i čije ime stoji na popisu slavnih boksača svih vremena. Sav trud i zalaganje organizatora za svaku je pohvalu  i divljenje, pogotovo uzevši u obzir vrijeme i novac uložene u pripremu sadržaja koji je za posjetioce besplatan. Nadam se da će ubuduće biti još više zainteresiranih, kako na Noćima muzeja, tako i na internet stranicama Zore Prilišće. Goranka Š.M.

* * *

Ovo u gradu nema, ima samo prolaz ljudi, šetnje – otvorena vrata, a kod vas gostoprimstvo, toplina susretljivih ljudi, iznad svega poučna (znanstvena) prezentacija...visoko ste digli vašu Noć muzeja! J.R.

* * *

S poštovanjem i uvažavanjem pozdravljamo trud i znanje koje ste uložili da bi i ova NOĆ MUZEJA 2018. zaživjela u našem kraju. Lijepo je vidjeti i doživjeti entuzijazam na djelu i ljude koji se sve više okupljaju oko dobrih ideja koje uspješno realizirate. U noći sa temom o sportu, prisjetila sam se mladih dana u Karlovcu i košarkaskog kluba "Željezničar", čija sam bila i ja članica, neko vrijeme. S poštovanjem, Tanja i Milan K.

* * *

Udruga Zora-Prilišće je i ove godine sudjelovala u priredbi Noć muzeja s vrlo zanimljivim predavanjem i izložbenom postavom! Tema je bila povijest sporta, a posebno skrećemo pažnju na vrlo zanimljivu pwp prezentaciju o povijesti sporta, koja je toliko poučna da je vrijedi podijeliti s drugima, a članovima Zore naiskrenije čestitke na vrijednom radu!

Pwp prezentaciju proslijeđujemo na našu mailing listu od preko 350 adresa.  Milan M. (Lag Vallis Colapis)

* * *

Poštovani, jako mi je žao što nisam mogla prisustvovati Noći muzeja... Čula sam od onih koji su bili  i vidjela sam s vaših isječaka da je bilo jako lijepo, poučno i uspješno. Drago mi je da je i ovaj projekt bio iznimno uspješan. Lijepi pozdrav,  Marijana P.

* * *        

Poštovani, ja mogu samo reći: Čestitam i mislim da bi ovdje trebalo uključiti mlade (ako ih ima) da ovakva događanja nikad ne prestanu. Lijepi pozdrav. Marko Bubaš (predsj. inovatora)

* * *

Poštovani! Pa ovo je predivno. Svakako djelim dalje. Hvala što ste si uzeli truda i podjelili ovo i sa mnom. Želim vam još mnogo ovako vrijednih događanja! Lydia