ŽUPANIJA - MALO MJESTO ZA VELIKE LJUDE 

Objavljeno 27.1.2018. - 13:17, Autor Radio Mrežnica

Prilišće perjanica Noći muzeja: Trud se isplati, svake godine više gostiju

http://radio-mreznica.hr/prilisce-perjanica-noci-muzeja-trud-se-isplati-svake-godine-vise-gostiju/

Koliko je velikih, poznatih pa i snažnih ljudi poteklo iz Prilišća ili pak imaju prilišćanske korijene, mogli su doznati svi koji su se uputili u ovo mjesto na Noć muzeja.

Po šesti put Prilišće i Udruga Zora organizirali su ovu manifestaciju koja iz godine u godinu dobiva nove i bolje sadržaje. Tako je prezentirana sjajna e izložba o sportašima: Ivan Volović bio je tako prvak države u hrvanju, a Fritzi Zivcic, američki boksač kojeg su zvali “hrvatska kometa” bosiljevačkih korijena imao je tu čast da je i veliki Nikola Tesla bio u njegovu društvu.

U Prilišću se moglo doznati više i o dugoreškom sportu

I ove godine organizatorima su stigli slovenski gosti, bilo je tu puno druženja, finih kolača, a svaki posjetitelj dobio je licitar s natpisom “Noć muzeja – Zora Prilišće”. Domaćini su i ove godine ostali oduševljeni brojem posjetitelja i gužvom, a najsretniji su jer se trud isplati, kaže Nikola Volović.

Prilišće i Noć muzeja rastu iz godine u godinu

Prilišće je prije šest godina kad su organizirali prvu Noć muzeja, svih ovih godina postalo prava perjanica ovakvog kulturnog doprinosa, a uz veliku marljivost organizatora, dobro će im doći svaki novi vjetar u leđa.

  * * *

KAportal 27. siječnja 2018. NETRETIĆ, VIJESTI, ŽUPANIJA

Noć muzeja održana i u Prilišću – posjeta i ozračje odlični, komentari „zašto ovakva događanja nemate češće“!

Posjeta i ozračje iznad očekivanja, znameniti gosti iz kulture, prosvjete, zdravstva i sportske zajednice Grada Duge Rese. Ovako su ukratko pregled svoje Noći muzeja predstavili članovi udruge Zora iz Prilišća koja ovu manifestaciju održava šestu godinu za redom, a mještani pohode u velikom broju.

Kako dodaju, tu su bili brojni predstavnici i članovi udruga, kao glazba gosti  Adlešički tamburaši iz susjedne Slovenije. Svi su se zasladili kolačima, a svaki je posjetitelj dobio licitar s natpisom: “Noć muzeja – Zora Prilišće”.

Nakon dobre zabave ostali su samo komentari: Zašto ovo ne upriličite češće? Hoćete li iduće godine biti u većem prostoru? Stvarno je ovo neka čudesna noć!

Kako kažu iz udruge Zora, priču o ovoj noći tek treba napisati uz zahvalu svima koji su ovo pomogli pripremiti i dali im podršku.

KAportal.hr