Novi župnik (Željko Bakšić) bio je tek nepune dvije godine. Unio je mnoge promjene. Crkva je bila sve punija, osjećalo se nešto novo...i dobio premještaj. Došao je drugi (Mirko Brlić). Mnogo činio...Nisu prošle niti dvije godine a već se pronio glas: I ovaj župnik već odlazi! Zajedno smo utvrdili planove za održavanje i očuvanje crkvenih objekata u čitavoj župi, dogovorili način provedbe i način osiguranja neophodnih novčanih sredstava...i onda to sve zastane, ili se uopće ne ostvari. Hoće li i novi župnik (Josip Vnučec) biti brzo premješten? Pitali su se župljani. I evo, već je premješten! Pamtit ćemo ga po sjajnim propovijedima, po točnosti...

Dobili smo novog župnika vlč. Josipa Priselca, sutra 26. kolovoza 2012. godine ima prvu Svetu misu. Želimo mu ugodan boravak u našoj župi!

Što donose ovakove česte promjene? Župnik ne stigne niti upoznati svoje župljane, župljani ne upoznaju njega, a česte promjene ne donose ništa korisnoga za ovako malene vjerske zajednice, nasuprot. Kako spasiti izumiruće župe? S ovakovim promjenama vjerojatno dobiva samo to novo župnikovo odredište - velika župa u koju po pravilu odlazi mladi i ambiciozni svećenik. A te velike župe po broju stanovnika u pravilu imaju maleni broj (postotak) vjernika u crkvi, dok je u malim župama obrnuto! Važnu ulogu prilikom promjene svećenika bi trebalo preuzeti župno vijeće, (pastoralno i ekonomsko) čija bi uloga trebala omogućiti promjenu župnika što bezbolnijom, ali ono još nije zaživjelo, njezini članovi ne poznaju svoju ulogu ili nisu dovoljno zainteresirani... a upravo su oni važni u životu i u održavanju župe, i osobito u građevinskom održavanju objekata, prilikom raznih popravaka (pogotovo ekonomsko vijeće).

(2012-08-25, 23:10) NV